30.05.2013

Könyvbemutató a Szlovák Intézetben

Lengyel László – Surányi György: Határátkelés. Beszélgetőkönyv

 

A Kalligram Könyvkiadó szeretettel meghívja Önt, családtagjait és barátait 2013. június 4-én, kedden, 17.00 órakor a budapesti Szlovák Intézetbe (VIII. ker. Rákóczi út 15.) Lengyel László és Surányi György Határátkelés című beszélgetőkönyvének bemutatójára. A könyvet bemutatja: Várszegi Asztrik bencés szerzetes, püspök, pannonhalmi főapát és Kupa Mihály közgazdász, volt pénzügyminiszter. Műsorvezető: Szigeti László.

Az est házigazdái, Hushegyi Gábor, a Szlovák Intézet igazgatója és Szigeti László, a Kalligram Könyvkiadó igazgatója juhtúrós galuskával, szlovák borokkal, kávéval, üdítőkkel várják Önöket.

 


Határátkelés - A Surányi György és Lengyel László között folyó beszélgetéseket tartalmazza e beszélgetőköny. Szó esik benne a hazai és nemzetközi körben egyik legismertebb közgazdász, jegybankár és kereskedelmi bankár gyermek- és ifjúkoráról, egyetemi éveiről. Felidézik közös emlékeiket a Pénzügykutatási Intézetben eltöltött éveikről, megemlékeznek a szellemi, politikai és emberi közegről, Surányi szellemi kiformálódásának szakaszairól, majd a Fordulat és reformról. Surányi elbeszéli a Világbanknál töltött washingtoni éveit, Amerika felfedezését. A beszélgetések egyik csúcspontja a rendszerváltás személyes megélésének elbeszélése. A beszélgetők közelről láthatták a 89-es rendszerváltás szereplőit, sőt, tevőlegesen is beavatkozhattak a gazdaságpolitikai és politikai fordulatokba. Surányi György válhatott a rendszerváltás utáni első MNB elnökké, részese lehetett az önálló monetáris politika és autonóm intézmény kialakításának. A párbeszédekből az olvasó pontos képet kaphat nemcsak az egyes válságokról, hanem a válságok kezelésének módozatairól is. A beszélgetések második csúcspontja a jelenlegi válság nemzetközi horizontú elemzése. A kötetet a beszélgetőtársak jó barátjával, Várszegi Asztrik pannonhalmi főapáttal folytatott beszélgetés vezeti be.

 


Generuje redakčný CMS systém GlobalWeb a eShop GlobalShop spoločnosti Global Services Slovakia s.r.o.