14.05.2013

Csekkold! - Cseh színházi fesztivál a Katonában - Europeana

Május 26-án, vasárnap, a Katona József Színház nagyszínpadán

 

19.00 - 21.00
Patrik Ouředník, Dora Viceníková: Europeana


Színmű két részben, 140 perc szünettel, magyar feliratozással
Brnói Nemzeti Színház - Reduta
Dramaturg: Dora Viceníková
Díszlet és jelmez: Marek Cpin
Rendező: Jan Mikulášek
Szereplők: Václav Vašák, Jiří Kniha, Jan Hájek, Jiří Vyorálek, Ondřej Mikulášek, Dita Kaplanová, Marie Jansová és Zuzana Ščerbová

 

Az Europeana Európa huszadik századi történelme széles látókörrel, humorral és maró iróniával fűszerezve. Eredeti dramatizált változatban kerül bemutatásra az elmúlt évszázad magával ragadó kommentárja, amelyben fontos szerepet játszott a háború, a melltartó és a perforált toalettpapír felfedezése is. A banalitások és a kulcsfontosságú momentumok itt azonos teret kapnak, amelynek eredményeképpen új képet kaphatunk múltunkról, történelmünkről.

A színpadi változat Jan Mikulášek rendezésében az elmúlt szezon cseh színházi eseményének számított és erőteljesen képviseli a kortárs cseh rendezés egyik fő áramlatát. A  „huszadik század rövid történelme“ egy meghatározó cseh rendező sajátos, fantáziadús és szuggesztív színházi nyelvén elmesélve, az Ön számára is meghatározó élményt fog nyújtani.

Patrik Ouředník Europeana című műve sok más fordítás mellett magyarul is megjelent G. Kovács László fordításban. A magyar változat két utánnyomást ért meg és rádiójáték formájában is bemutatásra került.

 

További információ itt.

Generuje redakčný CMS systém GlobalWeb a eShop GlobalShop spoločnosti Global Services Slovakia s.r.o.