30.04.2013

Bakelitszomj

Marton László Távolodó és az Ágoston Kártett könyvbemutató koncertje

Marton László Távolodó és az Ágoston Kártett könyvbemutató koncertje

május 16-án este nyolckor a Budapest Music Centerben (IX. kerület, Mátyás utca 8.)

  

  

Bakelitszomj címmel új kötettel jelentkezik az ismert író és újságíró, Marton László Távolodó. A Kalligram kiadásában (az Ünnepi Könyvhéten) megjelenő zenei naplójában személyes történetein át idézi meg kedvenc előadóit, arra késztetve az olvasókat, hogy (újra) meghallgassák a bakelitkorszakhoz kötődő albumokat. Hogy másképp hallgassák ezután.

 

És ahogy a szerző életében elválaszthatatlan az irodalom és a zene, a Bakelitszomj bemutatóján sem lesz másként: a kötetben szereplő zenéket feldolgozó Ágoston Kártett közreműködése erre több mint garancia.

 

     

Marton László Távolodó Budapesten született 1956-ban. A hetvenes évek közepe óta van jelen irodalmi életünkben, műveit a legrangosabb magyar nyelvű folyóiratok közölték határon innen és túl. A nyolcvanas évek végén a Magyar Narancs zenei szerkesztője lett, ezután másfél évtizedig főleg zenei tárgyú írásokat publikált. Jelentős részt vállalt a világzene hazai népszerűsítésében, számos filmet és lemezt szerkesztett, munkássága elismeréseként a Párhuzamos Kultúráért (2005) és a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt (2006) kitüntetésekben részesült. Jelenleg a Sziget fesztivál Világzenei Nagyszínpadának a művészeti vezetője, az MR2 - Petőfi Rádió Passzport című világzenei műsorának szerkesztő-műsorvezetője, a Magyar Narancs újságírója és a Művészetek Palotája munkatársa.

     

Fontosabb kötetei:

Pécsi szál - Kispál-könyv (1997), Érintés (2001) Folyamatos múlt (2008), Mindig régen van (2010), Az utolsó funky (2011), Bakelitszomj (2013).

 

A belépés díjtalan; a bemutató a Szépírók Társaságával együttműködve, A Könyv Utóélete program támogatásával kerül megrendezésre.

 

Az Ágoston Kártett tagjai:

Ágoston Béla - altszaxofon, Móser Ádám - harmonika, Ajtai Péter - bőgő, Szegő Dávid - dob

 

Generuje redakčný CMS systém GlobalWeb a eShop GlobalShop spoločnosti Global Services Slovakia s.r.o.