Solymosi Bálint

Vissza

Életjáradék

(2007)
Sorozat: Sorozaton kívül
Műfaj: Széppróza / Magyar
Oldalszám: 376
Méret: Kötve, 125 x 190 mm
ISBN: 978-80-7149-925-1
raktáron:
Bolti ár
2 700 Ft / 9,96 €
Kedvezményes ár 20%:
2 160 Ft / 7,97 €
Darabszám :
Nincs termék a kosárban

„Tudod, hogy apád egy gyilkos? Kérdezte egy váratlan pillanatban az anyja. Istenem, hová bújjak?! Mondta magában a fiú, de úgy, mintha ő követte volna el azt a bűnt.”

A szerző hét évvel ezelőtt elkezdett könyve motívumok keresése és részletező oknyomozás az elmúlt ötven év mindennapjaiban, miközben hőse életén át a közelmúlt Magyarországának történelme is kirajzolódik. Egy fiatalember vágyairól, álmairól és szerepminták nélküli eszméléseiről szól ez az önéletrajzi ihletettségű mű. Az Életjáradék klasszikus értelemben vett fejlődés regény, amelyben az „életajándék” a meghatározó élmények felidézhetősége és egyben gondolati feldolgozása. Mindez új és szokatlan kompozíciót eredményez; prózatételek során át, kaleidoszkópszerűen láthatjuk a fiú karakterének és világképének kialakulását és egyúttal hitelesítését – éppen az így létrejövő stílus és kompozíció által. Ebben az „esszéisztikus regényben” az olvasó együtt követheti a hőst születésétől egész késő ka maszkoráig, azzal a tekintettel, amely annak az érett férfinak figyelme, akivé majd lesz.
Az Életjáradék bölcs és rezignált könyv; részvéttel és „jó szagú humorral” beszél egy olyan világról, amelyik alig érdemel kíméletet.

 

 

Hidegvérrel (recenzió, litera.hu)

Izzadt hősök (recenzió, Élet és Irodalom)

Generuje redakčný CMS systém GlobalWeb a eShop GlobalShop spoločnosti Global Services Slovakia s.r.o.