Polcz Alaine

Vissza

Főzzünk örömmel!

Egészségesen, gyorsan, olcsón

(2006)
Sorozat: Sorozaton kívül
Műfaj: Szakácskönyvek, életvezetés
Oldalszám: 288
Méret: Kötve, 150 x 210 mm
ISBN: 963-06-1189-9
elfogyott:
Bolti ár
2 490 Ft / 8,90 €
Kedvezményes ár 20%:
1 992 Ft / 7,12 €

Polcz Alaine kiadónkban megjelent könyvei:

Polcz Alaine: Macskaregény

Polcz Alaine: Főzzünk örömmel!

Polcz Alaine: Életszakácskönyv szingliknek


Ablonczy Anna: Miért éppen Polcz Alaine?

Négyszemközti beszélgetések Polcz Alaine életének néhány fontos szereplőjével (2009)


Az 1922-ben Kolozsvárott született és 2007-ben Budapest elhunyt Polcz Alainet szinte az egész ország tisztelte és szerette. Főzzünk örömmel! című könyve megírására élettapasztalata és mértéktartásra ösztönző bölcsessége sarkallta. A kilencvenes évek derekán jutott arra az elhatározásra, hogy gasztronómiai ismeretein túl csokorba gyűjti azokat a mindennapi étek bebiztosításához szükséges ismereteit is, amelyeket hasznosnak tartott megosztani barátaival, ismerőseivel. A könyvet Kisorosziban kezdte el írni, ahol férjével, Mészöly Miklóssal töltötte kivált nyári napjait, de bárhol járt is, sehol sem szégyellte azonnal feljegyezni azt, amit kötetéhez érdemleges észrevtételnek tartott.

A kötet első kiadása 1998-ban került ki a nyomdából, s azóta nemcsak a barátai és az ismerősei, de szinte az egész ország megismerhette. Nagyon sok utánnyomást élt meg, 2003-ban, a második kiadás új borítót is kapott, amely a jelenlegi, harmadik, bővített kiadásnak is vidám, úgymond háziasszonyos arculatot kölcsönöz.

A kötethez a nagy becsben tartott barátnője, egyben a szöveg szerkesztője, Szilárd Gabriella írt utószót, aki a nagylelkű szerzőt a szó abszolút elementáris értelmében életpártinak, azaz ételpártinak nevezi, s aki szerint Polcz Alaine munkája az „örök női géniusz otthonteremtő, házitűzhely körüli varázstudományának és titkainak leleplezése és feltárása.”
Tény, hogy nem szokásos szakácskönyvet tart a kezében az olvasó: sokkal több ez a könyv annál; valóságos életvezetési kalauz. A közvetlen, csevegő, ám mindig okos és céltudatos hang könnyen eligazítja olvasóját elsősorban ősi tapasztalatokra és hiteles ismeretekre támaszkodva az ételek manapság egyre divatosabb és kiismerhetetlenebb dzsungelében. Polcz Alaine gyermeki egyszerűséggel sugallja az anyagiakban sosem dúskálóknak azt, hogy az okos és leleményes ember fillérekből is gazdagon tálal. Ez a könyv a megértés, a belátás és a szeretet könyve is egyben.

Generuje redakčný CMS systém GlobalWeb a eShop GlobalShop spoločnosti Global Services Slovakia s.r.o.