Vajda Mihály

Vissza

Sárkányfogvetemény

Változatok Vörösmarty Az emberek című versére

(2011)
Sorozat: Sorozaton kívül
Műfaj: Filozófia / Vallás
Oldalszám: 136
Méret: Fűzve, 135 x 205 mm
ISBN: 978-80-8101-452-9
kérésre:
Bolti ár
2 500 Ft / 9,30 €
Kedvezményes ár 20%:
2 000 Ft / 7,44 €

A hangnem apokaliptikus, a remény fénye nem pislákol, de – legalábbis merem remélni – jó kedélyem ezek írása közben sem hagyott el. Ha az ember élni akar, s szeret is élni, s magának nem szereti odahazudni az alagút végén pislákoló halvány reménysugarat, hát akkor próbálja meg abban a korban és azon a helyen élvezni az életet, ami adatott neki.

Még valamikor a nyolcvanas évek végén megérkeztem Kőszegre, a Németh László Szakkollégium konferenciájára. A társaság egy szállodaféle nagytermében gyűlt össze, enni, fecsegni, mit tudom én… Lehuppantam egy csinos fiatal hölgy mellé, bemutatkoztam, mire a csaj: „Szóval, Te vagy a Vajda Misu. Tudod, mit mesélnek Rólad?” „Nem én.” „Hogy röhögve hirdeted az Apokalipszist.” Szóval már akkor is apokalipszis, pedig akkor nagyon is látni akartam még a remény csalfa fényét. De vajon megmaradt-e a röhögés is? Nagyon merem remélni.

 

Vajda Mihály tanulmányokat és esszéket tartalmazó kötetének első részében azt elemzi, milyennek látja a filozófiát. A filozófiát, amelynek művelője önvizsgálatán keresztül tekint rá a világra. A második részben a szerző kifejezetten a legmegvetendőbb ember világáról, a modern tömegdemokráciáról fejti ki véleményét.

Generuje redakčný CMS systém GlobalWeb a eShop GlobalShop spoločnosti Global Services Slovakia s.r.o.