Sorozat

Krúdy Gyula Összegyűjtött művei

Sorozatszerkesztők

Bezeczky Gábor és Kelecsényi László


FIGYELEM: Törzsvásárlói kedvezmény!!!


Krúdy Gyula összes művei még soha nem jelentek meg nyomtatásban. Az író halála után két életműsorozat indult, ám egyik sem vált teljessé. Az első 1957 és 1975 között bármiféle időrendi vagy műfaji koncepciót mellőzve, majdhogynem rögtönzésszerűen adta közre Krúdy munkáit. A második 1976-ban indult a Szépirodalmi Kiadó gondozásában, Krúdy Gyula művei címmel 20 kötet látott napvilágot, ám a sorozat 1989-ben végleg félbeszakadt.

Kiadónk arra vállalkozik, hogy az elkövetkező több mint egy évtized során mintegy ötven kötetben megjelentesse Krúdy Gyula Összegyűjtött műveit. Reményeink szerint évente három-négy kötettel lepjük meg az olvasókat. A fent említett két csonka sorozatban megjelent írások mellett közel háromezer (!), eddig jobbára csak a kutatók által ismert Krúdy-szöveget adunk közre. A műveket műfajok szerint és időrendben közöljük.

Hisszük, hogy ezzel az eddigi legteljesebb Krúdy-sorozattal azoknak az ínyenc olvasóknak is újat tudunk nyújtani, akik mér régóta otthonosan mozognak e klasszikusunk csodálatos világában.

Krúdy Gyula írásművészetének kivételes jelentőségét olyan pályatársak ismerték el, mint Kosztolányi Dezső, Márai Sándor és Kertész Imre. Műveinek már hosszú ideje felmérhetetlenül nagy olvasóközönsége van. Nincs túlzás abban, hogy életműve a 20. század legjelentősebb és leghatásosabb magyar prózaírói teljesítményei közé tartozik. Rajongói habozás nélkül tartják Krúdyt a valaha volt legnagyobb magyar elbeszélőnek.
De ha akár csak annyi igaz, hogy Krúdy egyike a legnagyobbaknak, a műveit már ebben az esetben is évtizedekkel ezelőtt össze kellett volna gyűjteni. Életműve a magyar könyvkiadás régi adóssága. Az olvasóknak egészen a sorozatunk megindulásáig be kellett érniük az eddigi hiányos, a korai művek szempontjából pedig kifejezetten szűkmarkú válogatásokkal.

 

Krúdy-összes először (Fehér Béla, Magyar Nemzet)

Az ismeretlen óriás (Kákonyi Péter, Magyar Nemzet)

Ismeri Ön Szalon Mimit? (Kiricsi Zoltán, Prae.hu)

 

 

Generuje redakčný CMS systém GlobalWeb a eShop GlobalShop spoločnosti Global Services Slovakia s.r.o.